Alt innen maling, gulv, mur og flis

Våre tjenester

Kvalitet i alle ledd
Risanger & sønn

Maling

Sparkling og pussing

Sparkling utføres både manuelt og maskinelt. Maskinell sparkling gir en effektiv drift, og sparer våre ansatte for mange tunge løft. Vi benytter alt fra tradisjonell sprøytesparkel-utstyr til grovt utstyr for betongsparkling av store flater.

Sprøytemaling

For å sikre en god og effektiv drift i våre prosjekter bruker vi i stor grad malerpumper hvor det er hensiktsmessig. Alle ansatte som benytter utstyret har nødvendig opplæring i bruk og vedlikehold slik at de er effektive i arbeidet de utfører.

Utvendig maling

Å male utvendig i Haugesund kan være en utfordring i seg selv. Vi benytter produkter fra de beste leverandørene, samt utfører arbeidet slik at det er mange år til neste gang du trenger å tenke på det igjen. Med riktig stillas og sikkert utstyr får vi jobben gjort. 

Risanger & sønn

Gulv

Fuktsikre våtrom

En glimrende løsning for deg som ønsker oppussing av et sikkert, rimelig våtrom som legges fort. Våtromsvinyl er en type vinyl som gir et vanntett våtrom og er det absolutt tryggeste materialet når du pusser opp badet. Du vil unngå fuktproblemer og vannskader. Membranen kan brukes både på gulv og vegger, og er et sikkert og solid alternativ til fliser og maling.

Vinyl

Vinyl er slitesterkt, lett å holde rent, behagelig å gå på, prisgunstig og motstandsdyktig mot vannsøl. Gulvene er så allsidige at de kan benyttes i alle husets rom. Vinyl er også det sikreste som finnes mot vannskader. De fleste tenker kanskje på vinyl som store ruller med kjedelig utforming. Gulvene er nå tilgjengelige i en rekke andre varianter; fliser, staver og klikksystem.

Vinyl i staver

Det er nesten ingen begrensninger når det gjelder vinyl, både når det kommer til format og farge. Vi har vinylgulv med tre-imitasjon i staver som gir deg et slitesterkt gulv som er forbløffende likt parkett. Vinylstaven har små «treringer» en kan kjenne på og den har fast/tung konsistens. Vi har selv valgt vinyl i staver fra Polyflor på kontoret vårt. Vist på det første bilde til venstre.

Designgulv

Benevnelsen designgulv brukes om flere typer gulvbelegg. Først og fremst tenker vi på vinylstav og vinylfliser som legges i et eller annet form for mønster. Homogen vinyl og linoleum kan også leveres med ulike design/farger i kombinasjon. Ved bruk av vannjettstråle kan vi få skåret ut logoer eller andre design etter ønske fra kunde.

Linoleumsgulv

Linoleum forbindes med slitestyrke, høy kvalitet og flott, innovativ design. Linoleum som gulvbelegg har vært på markedet i 100 år og produseres i prinsipp etter samme metode i dag som nå. Dagens linoleum er likevel forskjellig fra det som ble produsert tidligere. Dagens linoleum har fått en mye mer rengjøringsvennlig overflate slik at det ikke lenger er nødvendig med oppskuring og boning slik som tilfellet var tidligere.

Gummigulv

To av våre gulvleggere har utvidet sertifisering fra Tyskland i å legge gummigulv. Gulvet tåler mer enn de fleste andre gulvtyper og er mest kjent fra flyplasser og offentlige steder med ekstrem stor trafikk. Mest brukt er nok “knottebelegget” som ser ut som legoklosser. På grunn av sitt særpregede utseende og slitestyrke er gulvet også populært i trapper, barnerom og inngangsparti.

Epoxy

Epoxygulv er et belegg av herdeplast. Det har tradisjonelt sett blitt brukt innen industrien, for eksempel på lager, verktsted etc. Nå har det blitt mer og mer av denne typen gulv i butikker, garasjer, frisørsalonger og lignende, fordi det gir en overflate som ser veldig trendy og blank ut. Beleggene kan fås i alle typer farger, og også med forskjellige effekter.

Vegg-til-vegg-tepper

Heldekkende tepper har i de senere årene blitt stadig mer populært på kontorer, soverom, trapper, på hoteller og andre steder der mange folk ferdes. 

Vegg-til-vegg-tepper, gir et lunt, behagelig og stille rom.

Teppefliser

Til gulv med høye miljøkrav og med stor risiko for slitasje kan vi anbefale teppeflis for en estetisk og holdbar gulvløsning. Hver enkelt teppeflis kan rask byttes ut ved søl og du får gulv i utallige farger og mønstre. Det er kun fantasien som setter stopper. De skaper et trivelig og lunt innemiljø, de er behagelige å gå på og de isolerer godt.

siden 1912

Mur & flis

Muring

Sparkling utføres både manuelt og maskinelt. Maskinell sparkling gir en effektiv drift, og sparer våre ansattes for mange tunge løft. Vi benytter alt fra tradisjonell sprøytesparkel utstyr til grovt utstyr for betongsparkling av store flater.

Til sliping benyttes Flex slipere med støvavsug for et godt og effektivt resultat.

Flisarbeid

For å sikre en god og effektiv drift i våre prosjekter bruker vi i stor grad malerpumper hvor det er hensiktsmessig. Alle ansatte som benytter utstyret har nødvendig opplæring i bruk og vedlikehold slik at de er effektive i arbeidet de utfører.

Pussing

For å sikre en god og effektiv drift i våre prosjekter bruker vi i stor grad malerpumper hvor det er hensiktsmessig. Alle ansatte som benytter utstyret har nødvendig opplæring i bruk og vedlikehold slik at de er effektive i arbeidet de utfører.

Risanger & sønn

Universell utforming

Taktil merking er en viktig del av universell utforming. I Byggteknisk forskrift TEK17 er kravene til universell utforming godt definert. Kontrastmerking og taktile komponenter gjør det enklere å finne fram i bygninger og uteområder.

Dette er taktil merking for universell utforming:

 • Farefelt og oppmerksomhetsfelt
 • Markering i trapp og etasjer
 • Glassmerking
 • Ledelinjer

Farefelt og oppmerksomhetsfelt

Farefelt og oppmerksomhetsfelt varsler om nivåforskjeller enten det er trapp, et enkelt trinn, rulletrapp eller rullebånd det er snakk om. 

Er det fare for å ramle ned, skal du bruke farefelt-markering. Farefelt merkes tett inntil faren med runde taktile knotter. Oppmerksomhetsfelt indikerer at man nærmer seg et viktig punkt som en høydeendring, og merkes med taktile linjer.

Farefelt og oppmerksomhetsfelt skal:

 • Markeres taktilt og visuelt
 • Være 0,6 m i dybde og dekke hele bredden til trinnet eller båndet
 • Ha en kontrast på 0,8 i forhold til gulvet
 • Være sklisikre tilsvarende R10 eller R11
 • Ha et mønster som følger ISO-standarden. Det skal ikke være for stor avstand mellom mønsteret

Rulletrapper og rullebånd

For rulletrapper og rullebånd anbefaler vi å bruke farefelt i begge ender. Det gjør det fleksibelt om du ønsker å snu retningen på et tidspunkt. Det er nemlig lov å bruke farefelt både i start og slutt av rulletrapper og rullebånd.

Trappemarkører

For å oppfylle kravene til universell utforming i trapper skal alle trapper ha markerte inntrinn, farefelt i toppen, oppmerksomhetsfelt i bunnen, håndløpermerking og taktile etasjetall.

Ledelinjer

Ledelinjer gjør sammen med skilting og merking det enklere å orientere seg i bygninger. De har som funksjon at de skal lede folk til sentrale steder i et bygg som resepsjon, heis, trapp og toaletter.

Bruk av ledelinjer henger sammen med plan for gjennomstrømning i bygget, og er ofte noe arkitekten tenker på. Ledelinjer er spesielt viktig i store, åpne rom. Naturlige ledelinjer som møblering og vegger som ledevegg, er ofte gode løsninger.

Når det trengs ekstra markering, er det taktile ledelinjer som må til.

Taktile ledelinjer skal:

 • Ha annen struktur enn gulvet
 • Være sklisikre tilsvarende R10
 • Ha en kontrast på minimum 0,4 mot omkringliggende flater

Gulvflater med mønster gjør det vanskeligere å markere gangsoner eller ledelinjer. Sørg for å unngå å bruke mønster i gulv som gir villedende retningsinformasjon. Bruk av kunstige ledelinjer kan ikke kompensere for mønster som villeder.

Vi bruker resirkulerte, slitesterke produkter, produsert i Norge med 5 års garanti.

HG_logo
wp-wp-content_uploads_2017_06_Miljfyrtarn-norsk-farger
Mester
SG_GULL_MORKBAKGRUNN